Paj från 1987

Serverar: 6-10 portioner

Tid: 40 minuter

Köttfärs och pepparots paj. God varm som kall.

Ingredienser

  • Pajdegen
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 150 g smör
  • 1 msk vatten
  • Fyllning
  • 250 g nötfärs ( går lika bra med älgfärs)
  • 1 msk olja
  • ½ smulad buljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 - 1½ tub pepparrot
  • 1 msk tomatpuré
  • Äggstanning
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl riven ost
  • 1 tsk grönsakskrydda
  • Instruktioner

    1. Pajdegen: Hacka samman degen. klä en hög pajform 25 cm O Förgrädda i 10 minuter.
    2. Fyllningen: Fräs färsen i olja, smula i buljongen späd med vatten och krydda med peppar, pepparrot och tomatpureén. Låt puttra ihop till en fast röra, Fördela den på pajskalet.
    3. Äggstanningen: Vispa ihop äggstanningen och häll den försiktigt över färsen.
    4. Forstätt att grädda tyttligare 30 min tills pajen har stannat.

    Liknande recept

    4.5
    1 h
    4
    2

    Kommentarer (3)

    Tillberga 20 december 2007

    kan garantera att den är GOD

    Emma2 18 mars 2009

    Mycket god paj, den gör vi fler gånger.

    Emma2 18 mars 2009

    Mycket god paj, den gör vi fler gånger.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben