Paj från smögen

Jättegod räkpaj att ställa fram på påskbordet eller närhelst lusten efter något gott faller på.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g margarin
  • 3 msk vatten
  • Fyllning
  • 1 kg räkor med skal
  • 150 g mjukost med vitlök
  • 3 ägg
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 krm vitpeppar
  • 1½ dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Finfördela margarinet i mjölet med fingertopparna till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta raskt ihop till en deg. Lägg den kallt att vila ca 30 minuter.
    2. Klä en pajform med degen. Nagga bottnen med en gaffel. Lägg en remsa av aluminiumfolie runtom kanten så att den inte glider ner. Låt pajskalet vila i 15 minuter.
    3. Grädda pajskalet mitt i ugnen på 200 grader i 15 minuter. Ta bort folien och låt skalet kallna.
    4. Skala räkorna och lägg dem i bottnen på pajskalet. Tag undan några till garnering.. Smula vitlöksosten över. Vispa samman ägg med créme fraiche, riven ost och peppar. Häll det över pajskalet. Grädda mitt i ugnen ca 25-30 minuter eller tills äggstanningen har stelnat och allt har fått fin färg. Garnera med räkor och dill.

    Liknande recept

    4.5
    1 h
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben