Paj med äppelmos

Serverar: 8 portioner

Tid: 35 minuter

Snabbt och lätt gör du denna pajbotten och inte behöver du skala äpplena heller. Även den som aldrig bakar fixar den.

Ingredienser

  • 1 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 175 gram smör
  • ca 3 dl äppelmos
  • ca 1 dl hasselnötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader
    2. Blanda de torra ingredienserna. Smält smöret och rör ner i mjölblandningen. Tryck ute den varma pajdegen i en pajform, se till att det inte blir mycket deg nere i kanten. Fyll pajskalet med mos och strö hackade nötter ovanpå.
    3. Låt stå i ugnen tills det bubblar lite i moset och kakan har fått fin färg. Tar kanske 25 minuter, håll koll. Servera med glass, gärna med nougat eller andra nötter. Vaniljglass funkar förstås också.

    Liknande recept

    4.5
    1 h
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben