Paj med apelsin och aprikos

Serverar: 12 portioner

Paj med en frisk och krämig smak av citrus och aprikos. Smaksatt grädde med choklad passar mycket bra till!

Ingredienser

  • 125 g svenskt smör
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 200 g torkade aprikoser
  • 3 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 250 g Arla Köket Kesella kvarg
  • ½ dl vetemjöl
  • ½ citron, rivet skal
  • 1 apelsin, rivet skal och saft
  • Till servering
  • 2 ½ dl Arla Köket smaksatt vispgrädde choklad
  • Instruktioner

    1. Hacka ihop smör, mjöl och socker. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg.
    2. Tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm i diameter. Låt vila i kyl ca 30 min.
    3. Sätt ugnen på 200°.
    4. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10 min.
    5. Strimla aprikoserna.
    6. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner övriga ingredienser och häll smeten i pajskalet.
    7. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min.
    8. Låt pajen kallna. Servera med vispad chokladgrädde.

    Liknande recept

    4.5
    1 h
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben