Paj med fruktfromage

Serverar: 1 portioner

Ännu en pärla från 1960. Och här har vi minsann fruktcocktailen jag talade om tidigare!

Ingredienser

  • 200 g smör eller margarin
  • 4 dl vetemjöl
  • 3-4 msk kallt vatten eller tunn grädde
  • Fyllning
  • 1 burk fruktcocktail, ca 400 g
  • 5 blad gelatin
  • 2 ägg
  • 2-3 dl vispgrädde
  • Saft av 1 apelsin
  • 3 msk socker
  • Instruktioner

    1. Hacka smör och mjöl och smula sönder det med fingertopparna. Tillsätt vatten eller grädde och arbeta hastigt samman till en deg. Ställ den kallt en stund.
    2. Klä en pajform, ca 26 cm i diameter, med folie. Kavla ut degen och klä formen på botten och sidorna med den. Lägg en remsa av degen runt formens sidor och pressa remsan i veck med fingrarna. Grädda pajskalet i mycket varm ugn, 275°, ca 15 minuter.
    3. Sila fruktsalladen så att så mycket lag som möjligt rinner av, men SPARA LAGEN. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten 5-10 minuter. Krama ur dem och lös upp dem i 2 dl kokande fruktsaft.
    4. Rör äggulorna med socker och tillsätt gelatin och apelsinsaft. Blanda ned hälften av frukten, den vispade grädden och de hårt vispade äggvitorna. Häll fromagen i pajformen och låt den stelna.
    5. Ta försiktigt bort foliet och placera pajen på serveringsfat. Garnera med resten av frukten.

    Liknande recept

    4.5
    1 h
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben