Paj med hallon, honungsmelon och kiwi

Serverar: 6 portioner

Knaprigt pajskal som fylls med krämig fyllning och toppas med färgglada frukter. Fräscht och gott!

Ingredienser

  • Botten
  • ½ dl hasselnötter
  • 3 dl vetemjöl
  • 3/4 dl havregryn
  • 1 ½ msk socker
  • ½ krm salt
  • 125 g smör
  • 1 äggula
  • Ev ½ msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 1 burk kesella med hallonsmak, 250g
  • 1 dl créme fraiche
  • 1 passionsfrukt
  • Florsocker efter smak
  • Ca 125 g färska hallon
  • Ca ½ honungsmelon
  • 3 kiwi
  • Instruktioner

    1. Hacka hasselnötterna. Blanda ihop vetejmjöl, havregryn, socker, salt och hasselnötshacket i en skål. Hacka samman smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt äggulan och blanda ihop allt. Känns degen torr kan en skvätt vatten tillsättas. Blanda snabbt ihop till en deg. Låt den vila i kylskåpet ca 30 minuter.
    2. Dela degen i tre delar och tryck ut i tre små pajformar, ca 13 cm i diameter, eller kavla och tryck ut degen i en normalstor pajform ca 25 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel och fäst eventuellt aluminiumfolie på kanten. Ställ in i kylen igen medan ugnen blir varm.
    3. Sätt ugnen på 200 grader för vanlig ugn och 180 grader för varmluft.
    4. Grädda pajerna mitt i ugnen ca 15 minuter håll lite koll så de inte bränns vid. Låt svalna.
    5. Vispa ihop kesella, créme fraiche och passionsfrukt. Tillsätt florsocker efter smak. Skala honungsmelonen och skär dem i bitar. Skala och skiva kiwi.
    6. Fyll pajformen/formarna med kesellablandningen och toppa med frukten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben