Paj med hallon och kolasås

Serverar: 6 portioner

Detta är en paj för sommarfesten! God med vispad grädde eller vaniljglass. Men jag är en obotlig vaniljsåsromantiker ... ge mig lyxig, gräddblandad vaniljsås och jag blir din vän för livet!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 100 g kylskåpskallt smör
  • 3 dl havregryn
  • 3 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 4 dl hallon
  • Kolasås
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl socker
  • 1 dl ljus sirap
  • Tillbehör
  • Vispad grädde eller glass
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Hacka ihop smör, havregryn och vetemjöl till en smuldeg eller kör snabbt i matberedare. Lägg undan 1 dl smulor. Platta ut resten i en pajform, ca 24 cm i diameter, och förgrädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
    3. Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Låt det sjuda ca 20 minuter. Häll hallonen i pajformen. Häll över kolasåsen och strö över de sparade smulorna. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (6)

    mammalisa 23 juni 2008

    Jag gjorde denna smarriga paj nu i midsommar. Den var mycket uppskattad, räckte bara till fyra personer. Kommer säkert att bli ett favoritrecept. //Lisa

    thelonius 19 juli 2008

    Väldigt god! Ska göra den för andra gången idag.

    tina85 21 februari 2009

    Mums mums! Riktigt god paj som blev väldigt uppskattad när jag bjöd på den. Syrlig och söt på samma gång!

    Amiie88 28 februari 2009

    God, men måste ha blivit något fel för själva pajen vart alldeles lös :).

    mariajosefsson 12 maj 2011

    Låter underbart god men funkar det med frusna hallon eller blir botten då för geggig?

    Wombat04 12 maj 2011

    Har faktiskt inte testat med frusna hallon men kommer att göra det runt midsommar tror jag! Vi får väl hoppas på det bästa! :-D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben