Paj med hallon och kolasås
Detta är en paj för sommarfesten! God med vispad grädde eller vaniljglass. Men jag är en obotlig vaniljsåsromantiker ... ge mig lyxig, gräddblandad vaniljsås och jag blir din vän för livet!
Ingredienser
Pajdeg
100 g kylskåpskallt smör
3 dl havregryn
3 dl vetemjöl
Fyllning
4 dl hallon
Kolasås
2 dl vispgrädde
1 dl socker
1 dl ljus sirap
Tillbehör
Vispad grädde eller glass
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°.
- Hacka ihop smör, havregryn och vetemjöl till en smuldeg eller kör snabbt i matberedare. Lägg undan 1 dl smulor. Platta ut resten i en pajform, ca 24 cm i diameter, och förgrädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
- Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Låt det sjuda ca 20 minuter. Häll hallonen i pajformen. Häll över kolasåsen och strö över de sparade smulorna. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (6)
Jag gjorde denna smarriga paj nu i midsommar. Den var mycket uppskattad, räckte bara till fyra personer. Kommer säkert att bli ett favoritrecept. //Lisa
Väldigt god! Ska göra den för andra gången idag.
Mums mums! Riktigt god paj som blev väldigt uppskattad när jag bjöd på den. Syrlig och söt på samma gång!
God, men måste ha blivit något fel för själva pajen vart alldeles lös :).
Låter underbart god men funkar det med frusna hallon eller blir botten då för geggig?
Har faktiskt inte testat med frusna hallon men kommer att göra det runt midsommar tror jag! Vi får väl hoppas på det bästa! :-D