Paj med höstens frukter

Serverar: 10-12 portioner

En vacker paj av höstens frukter i grönt, gult, mörkrött och mörkt lila. Färsk frukt och syrligheten i lemon curd ger en fräsch och inte så söt paj.

Ingredienser

  • 4½ dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 200 g smör
  • 1 ägg
  • 2 päron
  • Saften av ½ citron
  • 5 plommon
  • 200 g björnbär
  • Fyllning
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl lemon curd
  • Garnering
  • 2 msk florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Arbeta samman mjöl, socker och smör i en matberedare till en grusig konsistens. Tillsätt ägget och kör tills degen klumpat ihop sig. Tryck ut degen i en metallform med löstagbar kant och ställ i kylen i 30 minuter.
    3. Nagga botten med en gaffel och grädda pajskalet 15 minuter. Låt svalna. Ta ut skalet ur formen och lägg på ett tårtfat.
    4. Vispa grädden och vänd ner lemon curd helt hastigt så att ränder bildas av curden. Skiva päronen tunt och vänd i citronsaften. Dela och kärna ur plommonen. Lägg på frukten i grupper på tårtan och pudra över florsocker. Servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben