Paj med ishavsrom

...servera pajen ljummen, gärna med en sallad eller på buffébordet.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2½ dl vetemjöl
  • 50 g margarin
  • 1 dl Kesella
  • Fyllning
  • 1 burk, 80 g Abba Caviar Ishavsrom
  • 1 gul lök
  • 2 ägg
  • 1½ dl Kesella
  • 1½ dl mellangrädde
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ dl finhackad gräslök
  • 8-10 svarta oliver
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Hacka ihop mjöl och margarin med en gaffel. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop till en deg.
    2. Låt stå i kylskåp ca 30 minuter.
    3. Tryck eller kavla ut degen i en pajform, 23 cm i diameter.
    4. Förgrädda i 225 grader, ca 10 minuter.
    5. Skala och hacka löken fint. Lägg den i det förgräddade pajskalet.
    6. Blanda ägg, kesella, grädde, ishavsrom, pressad vitlök och gräslök. Smaksätt med salt och peppar.
    7. Häll fyllningen i pajskalet, lägg oliverna ovanpå och strö över osten.
    8. Grädda i nedre delen av ugnen, 225 grader ca 30 minuter.
    9. Servera pajen ljummen, gärna med en sallad.

    Liknande recept

    4.5
    1 h
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben