Paj med köttfärs

Serverar: 4-6 portioner

Supergott!

Ingredienser

  • Deg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 ½ dl grahamsmjöl
  • 150 g smör eller margarin
  • 2-3 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 400 g köttfärs
  • 1-2 msk smör eller margarin
  • 1 hackad gul lök
  • 1 burk champinjoner, ca 200 g
  • 1 strimlad paprika
  • 2 msk vetemjöl
  • ½ -1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl riven ost
  • 2 dl gräddfil
  • Pensling
  • Ägg
  • Instruktioner

    1. Ugn: 200°
    2. Arbeta samman mjöl, fett och vatten till den deg. Låt den vila kallt en stund. Bryn färsen i fett under omrörning tills den är smulig. Lägg den i en skål.
    3. Bryn lök och svamp. Blanda ner färs, paprika, mjöl, salt, peppar, ost och gräddfil. Klä en pajform, ca 24 cm i diameter, med ca 2/3 av degen. Förgrädda pajskalet ca 15 minuter. Lägg i fyllningen.
    4. Kavla ut resten av degen, skär ut remsor och lägg som ett galler över pajen. Pensla och grädda färdigt i ca 20 minuter. Servera med en sallad.
    5. Tips! Använd alltid kallt matfett, då är det enklare att göra degen. Gör den gärna i matberedaren om du har en sådan. Av smör får du det allra sprödaste pajskalet. Du kan göra större sats av degen när du ändå håller på och frysa in i lagom stora paket.
    6. Låt gärna degen stå utkavlad i pajformen i kylskåpet en stund så håller den formen bättre. Sätt gärna en folieremsa runt kanten när du förgräddar pajskalet. Då glider inte degen ner.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    sarah10 3 oktober 2009

    Jag slängde i en påse tacokrydda också, den fick toppbetyg av mina gäster:)

    Relaterade Artiklar

    Tacopaj
    Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...

    Den användbara köttfärsen
    Köttfärs är en användbar grundprodukt, speciellt i vardagslag. Men det...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben