Supergott!
Ingredienser
Deg
3 dl vetemjöl
1 ½ dl grahamsmjöl
150 g smör eller margarin
2-3 msk kallt vatten
Fyllning
400 g köttfärs
1-2 msk smör eller margarin
1 hackad gul lök
1 burk champinjoner, ca 200 g
1 strimlad paprika
2 msk vetemjöl
½ -1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl riven ost
2 dl gräddfil
Pensling
Ägg
Instruktioner
- Ugn: 200°
- Arbeta samman mjöl, fett och vatten till den deg. Låt den vila kallt en stund. Bryn färsen i fett under omrörning tills den är smulig. Lägg den i en skål.
- Bryn lök och svamp. Blanda ner färs, paprika, mjöl, salt, peppar, ost och gräddfil. Klä en pajform, ca 24 cm i diameter, med ca 2/3 av degen. Förgrädda pajskalet ca 15 minuter. Lägg i fyllningen.
- Kavla ut resten av degen, skär ut remsor och lägg som ett galler över pajen. Pensla och grädda färdigt i ca 20 minuter. Servera med en sallad.
- Tips!
Använd alltid kallt matfett, då är det enklare att göra degen. Gör den gärna i matberedaren om du har en sådan. Av smör får du det allra sprödaste pajskalet. Du kan göra större sats av degen när du ändå håller på och frysa in i lagom stora paket.
- Låt gärna degen stå utkavlad i pajformen i kylskåpet en stund så håller den formen bättre. Sätt gärna en folieremsa runt kanten när du förgräddar pajskalet. Då glider inte degen ner.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Tacopaj
Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...
Den användbara köttfärsen
Köttfärs är en användbar grundprodukt, speciellt i vardagslag. Men det...
Jag slängde i en påse tacokrydda också, den fick toppbetyg av mina gäster:)