Paj med kokoskräm

Serverar: 6-8 portioner

Superläckert.

Ingredienser

  • Deg
  • 150 g vetemjöl, extra till utbakning
  • 25 g strösocker
  • 125 g smör i tärningar
  • 1 msk vatten
  • Fyllning
  • 4 ½ dl mjölk
  • 125 g kokoskräm
  • 3 äggulor
  • 125 g strösocker
  • 50 g vetemjöl, siktat
  • 25 g kokos, extra till garnering
  • 25 g kanderad ananas, extra till garnering
  • 2 msk rom eller ananasjuice
  • 3 dl vispgrädde, vispad
  • Instruktioner

    1. Arbeta samman mjöl, socker och smör i en skål som smulpaj. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en slät deg. Slå in i plastfolie och in i kylen i 30 minuter.
    2. Kavla ut degen. Klä en 24 cm pajform med löstagbar botten. Nagga i botten och in i kylskåpet i 30 minuter.
    3. Klä pajskalet i alufolie och grädda i 190 grader i 15 minuter. Ta av folie och grädda igen i 15 minuter. Låt skalet svalna.
    4. Häll mjölken i kastrull och tillsätt kokoskräm. Värm försiktigt utan att koka under omrörning tills krämen smällt. ta av kastrullen.
    5. Vispa ihop äggulor och socker i en skål till en ljus, porös smet. Rör ner mjölet. Häll den varma mjölkblandningen över äggsmeten under omrörning. Häll allt i kastrullen och värm försiktigt i 8 minuter, tills blandningen tjocknat. Låt svalna.
    6. Blanda kokos, ananas och rom eller juice. Bred ut i pajskalet, täck med grädde, toppa med kanderad ananas och kokos. Kyl innan servering.

    Liknande recept

    4.5
    1 h
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben