Paj med krabba och sparris.

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar

Denna pajen är supergod. Inte bara till vardags,duger även till fest.

Ingredienser

  • Deg
  • 125 g smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk vatten
  • Fyllning
  • 1 burk krabba ca 185 g
  • 1 burk sparris ca 250 g
  • ½ dl finklippt dill
  • 1 tsk salt
  • 1 kryddmått nymald svartpeppar
  • 1 tsk citronsaft
  • Sufflésmet
  • 2 äggvitor
  • 1 ½ dl majonnäs
  • Instruktioner

    Finfördela fettet i mjölet till degen. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt samman till en deg. Lägg degen kallt att vila ½ tim. Sätt ugnen på 225 grader. Tryck ut degen i en ugnssäker form ca 22 cm i diameter. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min. Sänk ugnsvärmen till 175 grader. Fördela krabban, väl avrunnen sparris och dill i pajskalet. Strö över salt och peppar. Droppa över citronsaften. Vispa äggvitor till hårt skum och rör först ner hälften av majonnäsen. Vänd därefter ner resten av äggvitan. Bred majonnäsblandningen över ingredienserna i pajen. Grädda omedelbart mitt i ugnen ca 30 min. Servera varm eller lite avsvalnad med en sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben