Paj med krabba och avocadosalsa

Serverar: 6 portioner

Tid: 45 minuter

En riktigt härlig bjudpaj.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 1 burk, ca 170 g konserverad krabba
  • 4 ägg
  • 2 dl grädde
  • 3 msk hackad dill
  • 1 tsk salt
  • 2 krm kajennpeppar
  • 1 ½ dl riven västerbottenost
  • Garnering
  • 2 avocador
  • 1-2 msk pressad citronsaft
  • 100 g surimi crabsticks
  • 2 hårdkokta ägg i klyftor
  • 1 tsk rosépeppar
  • Dill
  • Citronskivor
  • Instruktioner

    1. Blanda samman ingredienserna till pajdegen i en matberedare. Kavla ut den på mjölat bord och klä sen en pajform som är ca 25 cm i diameter, med den. Nagga i botten med en gaffel och ställ formen kallt i ca 20 minuter.
    2. Grädda sen i 10 minuter på 225º.
    3. Häll av vätskan från krabburken och lägg krabbköttet i pajformen. Vispa samman ägg, grädde, dill och kryddor. Häll det i pajformen och strö över osten.
    4. Grädda på nedersta falsen i ugnen i ca 25 minuter på 225º
    5. Skär avocadon i bitar och blanda den med citronsaft. Skär crabsticks i bitar och blanda med avocadon. Lägg det ovanpå pajen tillsammans med äggklyftor, dill och citronskivor. Krossa till sist rosépepparkornen över det hela.

    Liknande recept

    4.5
    1 h
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben