Paj med krabba och ädelost

Serverar: 4-6 portioner

I receptet ska det vara 2 päron i fyllningen, men det blir alldeles för blött under gräddningen. Servera i stället päronen, skuret i tunna klyftor på sidan om vid servering.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 40 g smör
  • 1 dl Kesella lätt
  • 2 - 2 1/2 dl grahamsmjöl
  • Fyllning
  • 1 burk krabba, ca 200 g
  • 1 knippe dill
  • 1 1/2 dl Kesella lätt
  • 1 1/2 dl Kelda mellangrädde
  • 2 ägg
  • 50 g kvibille ädelost, Riven
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader.
    2. Pajdeg: Smält smöret och låt svalna något. Blanda kesella, smör och mjöl. Låt degen vila i kylen ca 15 min. Kavla degen tunt och klä en pajform (ca 23 cm i diameter.) Förgrädda ca 10 min. Sänk värmen till 175 grader.
    3. Fyllning: Låt krabban rinna av. Hacka dillen. Mixa samman Kesella, grädde, ägg och ost. Fördela krabba och dill över botten på pajskalet. Häll över ost blandningen. Grädda i ugn ca 40 min. Servera med sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben