Paj med krabba och ädelost
I receptet ska det vara 2 päron i fyllningen, men det blir alldeles för blött under gräddningen. Servera i stället päronen, skuret i tunna klyftor på sidan om vid servering.
Ingredienser
Pajdeg
40 g smör
1 dl Kesella lätt
2 - 2 1/2 dl grahamsmjöl
Fyllning
1 burk krabba, ca 200 g
1 knippe dill
1 1/2 dl Kesella lätt
1 1/2 dl Kelda mellangrädde
2 ägg
50 g kvibille ädelost, Riven
Instruktioner
- Ugn 200 grader.
- Pajdeg:
Smält smöret och låt svalna något. Blanda kesella, smör och mjöl.
Låt degen vila i kylen ca 15 min.
Kavla degen tunt och klä en pajform (ca 23 cm i diameter.) Förgrädda ca 10 min.
Sänk värmen till 175 grader.
- Fyllning:
Låt krabban rinna av. Hacka dillen. Mixa samman Kesella, grädde, ägg och ost. Fördela krabba och dill över botten på pajskalet. Häll över ost blandningen. Grädda i ugn ca 40 min. Servera med sallad.
Liknande recept
Kommentarer (0)