Paj med matjessill och färskpotatis

Serverar: 4 portioner

Hittade i en mattidning hos svärmor - låter god tycker jag.

Ingredienser

  • Deg
  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 200 g matjesstillfiléer
  • 10-12 små, kokta, kalla färskpotatisar
  • 1 liten rödlök
  • 3 msk finhackad dill
  • Äggstanning
  • 2 dl kesella
  • 1½ dl grädde
  • 1 dl riven, lagrad ost, t.ex svecia
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    Hacka ihop mjöl och smör till degen. Tillsätt kallt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Rulla till en boll och låẗ vila kallt i 20 minuter. Klä en pajform, diameter 24 cm, och nagga degen. Förgrädda i 10 min i 225 grader. Lägg undan några sillbitar till garnering, skär resten i ca 1 cm långa bitar. Skiva potatisen och finhacka löken. Lägg undan lite lök till garnering. Varva potatis, sill, lök och dill i formen. Vispa ihop äggstanningen och häll den över potatisen - peta lite med en gaffel så att den rinner ner mellan bitarna. Grädda i nedre delen av ugnen i 30 - 35 minuter. Garnera med sillbitar och rödlök, samt en dillkvist eller två.

    Liknande recept

    4.5
    1 h
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben