Paj med pekannötter och kardemummagrädde

Serverar: 12 portioner

Den här måste jag bara prova!

Ingredienser

  • Deg
  • 100 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • Fyllning
  • 100 g hasselnötter
  • 100 g pekannötter
  • 1 dl råsocker
  • 50 g smör
  • 1 msk kakao
  • 2 msk honung
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk vatten
  • 1 msk sirap
  • Kardemummagrädde
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 krm kardemumma
  • 1 tsk socker
  • Instruktioner

    1. Deg: Värm ugnen till 225 ­grader. Skiva smöret. Arbeta ihop smör, mjöl och socker till en deg. Tryck ut den i en pajform ca 24 cm i diameter. Låt stå i kyl i en timme. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 10 minuter.
    2. Fyllning: Rosta hasselnötterna försiktigt i en torr stekpanna. Gnugga dem i händerna så att det mesta av skalet lossnar. Pekannötterna behöver inte rostas.
    3. Lägg råsocker, smör, kakao, honung, mjöl, vatten och sirap i en kastrull. Värm tills det börjar sjuda, rör om under tiden. Rör ner nötterna.
    4. Häll fyllningen i pajskalet och grädda ytterligare 8-10 minuter. Låt pajen svalna.
    5. Kardemummagrädde: Blanda ingredienserna och vispa. Servera till pajen.

    Liknande recept

    4.5
    1 h
    4
    2

    Kommentarer (2)

    Okänd 25 november 2008

    Väldigt god paj, dock aningen för lite ingredienser för en "24"ans pajform. Rekommenderas!

    tattin 21 december 2009

    Verkligt god!!! Den gjorde succé på studentfesten - nu skall jag baka den till jul... tattin

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben