Paj med quinoabotten

Serverar: 4-6 portioner

En botten gjord på kokt quinoa ger inte bara ett välkommet tillskott av protein utan även en god, lätt och nötig smak och en härlig konsistens. Här är den fylld med en massa härliga rotfrukter! Glutenfri

Ingredienser

  • Quinoapajskal
  • 4 dl kokt quinoa (ca 1½ dl okokt)
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 dl sojamjöl
  • ½ dl majsstärkelse
  • 50 g smör
  • 1 msk vatten
  • Rotfruktsfyllning
  • 500 g morötter
  • 3 palsternackor, ca 300 g
  • 3 potatisar, ca 200 g
  • 2 rödlökar
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 kvist färsk rosmarin eller 1 tsk torkad
  • 2 msk olivolja
  • Ca 150 g spenat
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda kokt quinoa, mandelmjöl, potatismjöl, sojamjöl, majsstärkelse, salt, smör och vatten i en bunke. Arbeta ihop till en smidig deg och tryck sedan ut den i en pajform, ca 24 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i ca 15 minuter.
    3. Skala morötterna och palsternackorna och skär dem i stavar. Skala potatisarna och skiva. Skiva även rödlökarna. Lägg rotfrukter, rödlök och vitlöksklyftor i en ugnsform. Blanda med rosmarin och olivolja och krydda med salt och peppar. Rosta i ca 30 minuter i 200 grader eller tills allt har fått färg och mjuknat.
    4. Ta upp vitlöksklyftorna som nu är härligt rostade och mosa dem med en gaffel till en puré. Blanda ner grönsakerna tillsammans med spenaten. Häll allt i det förgräddade pajskalet och ställ in pajen i ugnen i ytterligare 15-20 minuter.
    5. Ta ut och servera!

    Liknande recept

    4.5
    1 h
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben