Paj med renskav

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En paj om även den som inte är så förtjust i renkött uppskattar!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2 dl vetemjöl
  • 150 g smör eller margarin
  • 1 krm salt
  • 0,5 dl vatten
  • 2 dl grevéost
  • Fyllning
  • 250 g renskav
  • 200 g champinjoner, gärna färska
  • 2 små gula lökar
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl köttbuljong
  • 0,5 tsk riven pepparrot
  • 1-2 tsk dijonsenap
  • 1,5 dl gräddde
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop ingredienserna till pajskalet. Tryck ut i pajform och förgrädda. 1/3 del av pajskalet kan användas som lock på pajen.
    2. Bryn renskav, champinjoner och lök. tillsätt därefter mjölet och de övriga ingredienserna. Smaka av med salt och peppar. Lägg renskavsröran i pajskalet och lägg över locket av pajdeg! Gör hål i locket för ångorna.
    3. grädda i ugn 225 grader
    4. Servara med en god sallad och ett gott rött vin!
    5. Smaklig måltid

    Liknande recept

    4.5
    1 h
    4
    2

    Kommentarer (1)

    lena_edlund 8 augusti 2010

    God paj! Jag tog dock kantareller istället för champinjoner och hoppade över pepparroten. Det blev lyckat!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben