Paj med salami och fetaost

Serverar: 4 portioner

Läcker paj med salami, paprika och fetaost i en len äggstanning.

Ingredienser

  • Pajskal
  • 3 vetemjöl
  • 125 g smör
  • 1 ½ msk vatten
  • Fyllning
  • 1 röd paprika
  • ½ purjolök
  • 50 g salami
  • 100 g fetaost
  • Äggstanning
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 tsk oregano
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Pajdeg: Hacka samman mjöl och smör. Tillsätt vattnet och jobba snabbt ihop till en deg. Låt gärna vila kallt 30 minuter
    2. Kavla eller tryck ut degen i en ugnsfast form. Grädda skalet ca 15 minuter i 200 grader.
    3. Strimla paprika och purjo. Fräs i matfett ett par minuter utan att få färg.
    4. Strimla salami. Lägg de frästa grönsakerna i pajskalet och strö över den strimlade salamin och fetaost i små kuber.
    5. Vispa ihop ägg, mjölk, smulad oregano, salt och peppar. Häll äggstanningen över och grädda i 40 minuter.
    6. Gör en tomatsallad med rödlöksringar, oliver, olivolja, flingsalt och nymalen svartpeppar att servera till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    epi 29 juni 2008

    Mumms. Det var strykande åtgång på denna paj i dag när vi hade konfirmations middag. Recepet var flera som ville ha med hem. Vi hade i pepparsalami. Blev kanon gott med den starka smaken. Tack för ett bra recept Maria Epi

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben