Paj med Sillröra

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Allt med Matjesill är gott, speciellt denna paj.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • Välj en deg med grahamsmjöl
  • Fyllning
  • 1 stor gul lök
  • 1 stor röd lök
  • 2 msk margarin
  • 6 hårdkokta ägg
  • 1 burk matjesill
  • 2 ½ dl creméfraiche
  • 1 dl hackad dill
  • Garnering
  • 1 - 2 hårdkokta ägg
  • ½ dl Hackad dill
  • Instruktioner

    1. Tips! Grädda pajskalet i förväg och värm upp det när rätten skall serveras.
    2. 1.Tryck ut pajdegen i en form. Nagga botten med en gaffel. Sätt in formen i kylen i ca 30 min. Grädda därefter pajskalet 15-20 minuter (225 grader) i mitten av ugnen.
    3. 2. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk på svag värme i margarin. Skala och hacka äggen. Skär matjesillen i mindre bitar. Hacka dillen.
    4. 3. Blanda alltsammans med löken och cremé fraichen. Rör om och smaka av.
    5. 4. Lägg den kalla gubbröran i det varma pajskalet. Garnera med ränder av hackat ägg och hackad dill. Servera genast.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4
    3
    4.5
    1 h
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben