Paj med skinka

Serverar: 4 portioner

En matig och färggrann överbakad paj som lovar gott. Använd bara halva satsen pajdeg och frys in den andra halvan till ett senare tillfälle.

Ingredienser

  • ½ sats pajdeg
  • 150 g smör
  • 3½ dl vetemjöl
  • 2-3 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 200 g kokt skinka, hackad
  • 100 g rökt skinka, hackad
  • 1 knippa persilja, hackad
  • 1 röd paprika, tärnad
  • ½ röd spansk peppar, finhackad
  • 10 små steklökar
  • 3 ägg, hårdkokta och skivade
  • 200 g champinjoner, skivade
  • 1 dl buljong eller torrt vitt vin
  • 3 msk smör
  • Instruktioner

    1. Pajdeg: Mixa en smuldeg av smör och mjöl. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop degen. Lägg den i en plastfilm i kylen 1 timme.
    2. Sätt ugnen på 225°.
    3. Koka löken hastigt i lättsaltat vatten. Skala dem och bryn dem lätt i panna med smör. Bryn även svampen.
    4. Varva alla ingredienser i en ugnsform. Slå på vin eller buljong.
    5. Kavla ut pajdegen till ett lock och täck formen. Stick några lufthål. Använd ev. restdeg till dekorationer.
    6. Grädda mitt i ugnen ca 30 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Gott av julskinkan
    Julskinka är jättegott, men inte varje dag. Vad göra med alla skinkres...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben