Paj med squash och fetaost

Serverar: 4-8 portioner

Tid: 2 timmar

En nyttigare variant av paj, med mindre fett och mer protein.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 1 dl havregryn malt till mjöl
  • 2 dl dinkelmjöl
  • 200 g kesella
  • 2 msk rapsolja
  • ca 1-2 kokta potatisar
  • Fyllning
  • 1 stor squash
  • 1 rödlök
  • 150 g fetaost 10 %, smulad
  • Soltorkade tomater
  • 3 ägg
  • 1/2 dl mjölk
  • 1 dl kesella
  • 2 dl keso
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    1. Pajdegen: Mixa två kalla potatisar i en matberedare, blanda i mjöl, kesella och salt. Låt vila kallt i 30 min och tryck sedan ut i en pajform, förgrädda på 225 grader i ca 10 min. Obs för ännu mer protein, byt ut 1 dl mjöl mot naturellt proteinpulver, sänk dock värmen till 175 grader då och så får pajen stå längre.
    2. Fyllning: Riv en hel squash och häll i ett durkslag, salta mycket och låt stå ett tag. Tryck ut all vätska och stek snabbt squashen med lök. Häll i pajskalet och smula fetaost över samt soltorkad tomat. Gör äggstanningen på ägg med kesella/keso och krydda efter smak. Häll över och låt stå i ugn i ca 45 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben