Paj med trattkantareller och bacon

Jag älskar att plocka svamp och har hela skafferiet fullt med torkade trattkantareller men det fungerar säkert med någon annan svamp också..

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g smör eller margarin
  • 2-3 msk vatten
  • 1 krm salt
  • Fyllning
  • Ca 2 dl torkade trattkantareller
  • 1 pkt bacon (120 g)
  • 2 gula lökar
  • 2 stora vitlöksklyftor
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 ägg
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skär kylskåpskallt smör i kuber. Lägg alla ingredienser till pajdegen i en bunke eller matberedare och arbeta snabbt ihop till en klump av pajdeg.
    3. Kavla eller tryck ut pajdegen i en pajform, ca 24 cm diameter. Förgrädda ca 10 min.
    4. Koka upp vatten och häll över den torkade svampen. Låt stå en stund. Hacka lök, vitlök och bacon och fräs i stekpanna tills löken är glansig. Häll av svampen och hacka den grovt. Blanda ner i löken och stek en liten stund.
    5. Fyll pajskalet med lök, svamp och bacon. Vispa samman crème fraiche och ägg. Häll blandningen i pajen. Täck med riven ost.
    6. Grädda ca 20 minuter eller tills fyllningen stannat och osten fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    ThomasP 19 oktober 2008

    Det här ser smarrigt ut // Thomas

    Vxlhaxan 5 april 2009

    Väldigt god och lättlagad paj.

    saxa 22 september 2012

    Mkt god, använde ej vitlök och den var ändå supergd

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben