Paj med Västerbottenost och kantareller

Serverar: 6-8 portioner

God paj att servera både till fest och vardags.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 1 1/2 dl vetemjöl special med fullkorn
  • 1 1/2 dl grahamsmjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 125 g smör
  • 1 tsk torkad timjan
  • 3 msk vatten
  • Fyllning
  • 400 g färsk bladspenat
  • 2 dl vatten
  • 2 krm salt
  • 2 msk smör
  • 3-4 skalade, hackade knipplökar
  • 1/2 tsk muskot, riven
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 7 dl kantareller
  • Smör
  • 3 st ägg
  • 3 dl mjölk
  • 250 g Västerbottenost, riven
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Lägg mjöl, salt, smör och timjan i en matberedare och kör i 6-7 sek till stora smulor. Tillsätt vattnet och starta maskinen igen. Stanna så fort degsmulorna börjar bli en klump. Eller blanda snabbt samman allt för hand. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ in i frysen i ca 30 min. Förgrädda sedan i 200 ° i 10 min.
    2. Skölj spenaten. Koka upp vatten och salt. Lägg i spenaten och koka den någon minut.Häll bort kokspadet och låt spenaten rinna av. Pressa bort överflödig vätska. Fräs spenaten i smör med löken. Krydda med lite riven muskot, salt och peppar. Lägg lök och spenatblandningen åt sidan. Stek svampen i smör och lägg åt sidan. Vispa ihop ägg och mjölk, rör ner osten och smaksätt med salt och peppar. Lägg svampen och spenaten i pajskalet, häll äggblandningen över fyllningen och grädda pajen i 35-40 min i 175° i ugnen.
    3. Färdig att servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben