Paj på längden

Serverar: 4 portioner

Gräddas på en plåt istället för i form.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 msk kallt vatten
  • Uppvispat ägg till pensling
  • Fyllning
  • 1 purjolök
  • 1 burk champinjoner
  • Pressad citron
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Dragon
  • 1 burk musslor
  • Instruktioner

    1. Hacka ihop mjöl och matfett och arbeta snabbt samman degen med vattnet. Låt den vila svalt en stund. Skär purjolöken fint och skölj den väl.
    2. Fräs upp champinjonerna tillsammans med löken en liten stund och krydda med citron, salt, peppar och dragon. Blanda ner musslorna i svampfräset.
    3. Kavla ut pajdegen till en fyrkant och dela den mitt itu. Lägg den ena platten på vattensköljd plåt och bred ut fyllningen ovanpå. Skär ett par genomgående snitt i den andra degplattan. Lägg den ovanpå och tryck samman kanterna med en gaffel.
    4. Pensla pajlängden med uppvispat ägg och grädda den läckert guldbrun och frasig.

    Liknande recept

    4.5
    1 h
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben