Paj Provencale

Serverar: 4 portioner

Den här pajen är både god och lättlagad, det gillar jag.

Ingredienser

  • 1 pkt kyld smördeg, 275 g
  • Fyllning
  • 5 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1-2 msk olivolja till stekning
  • 5 cocktailtomater
  • 20 svarta oliver
  • 1 burk sardeller
  • Färsk timjan
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Ugn 175 grader.
    2. Skala och skiva löken, pressa vitlöken. Fräs på svag värme ca 15 minuter tills löken "smält" utan att få färg.
    3. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Lägg på lök, tomater, oliver och sardeller.
    4. Grädda i 20 - 25 minuter tills pajskalet fått färg. Klipp över timjan och krydda med svartpeppar. Servera med sallad.

    Liknande recept

    4.5
    1 h
    4
    2

    Kommentarer (1)

    littlejohn 14 augusti 2011

    Ingen höjdare tyckte vi. För mycket lök och för lite sardeller, smakade igentligen ingenting, inte ens löken gav någon smak. Ledsen men den föll oss inte i smaken.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben