Panerad kyckling med blomkålspuré

Serverar: 4 portioner

Parmesanpanerad kyckling med smakrik och len blomkålspuré. Festlig vardagsmiddag som går snabbt att göra.

Ingredienser

  • 8 st kycklinglårfiléer
  • 3 dl riven parmesanost
  • 2 dl ströbröd
  • 2 tsk timjan
  • 2-3 st ägg
  • Salt
  • Peppar
  • Blomkålspuré
  • 2 st blomkålshuvuden
  • 4 tsk tryffelolja
  • 2 dl parmesanost
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • Servering
  • Ugnsbakade körsbärstomater
  • Instruktioner

    1. Blanda parmesan, ströbröd, timjan, salt och peppar. Vispa upp äggen. Doppa kycklingen i äggen och sedan i parmesan- och ströbrödsblandningen. Lägg den panerade kycklingen i en oljad och ugnssäker form. Sätt in i ugnen på 240 grader tills kycklingen är gyllenbrun och färdig, ca 20-25 minuter.
    2. Koka två blomkålshuvuden i 10 minuter i saltat vatten. Häll av vattnet och lägg i en skål. Häll tryffeloljan i en kastrull, pressa i vitlöksklyftorna. När vitlöken fräser häller du i matlagningsgrädden och låter det koka lite. Häll blandningen över blomkålen, tillsätt parmesan. Mixa till en slät puré. Smaka av med salt och peppar.
    3. Servera med ugnsbakade körsbärstomater.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben