Panerad torsk i dillsås och kokt potatis

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 40 minuter

Toppen rätt att laga till vardag som helg

Ingredienser

  • 1-2 paket fryst torskfilé
  • 2-3 fiskbuljongtärningar
  • Ströbröd
  • 2 ägg
  • Färsk dill
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • Tillbehör
  • Kokt potatis
  • Instruktioner

    Låt torskfilén tina i runt 1 timme så den går att skära bitar med en kniv, typ fiskpinnestorlek. Rulla dessa bitar i de vispade äggen och sen i ströbrödet. Ha medelhög temperatur på stekpannan. Stek gärna med riktigt smör. När all panerad fisk är färdig stekt, ha i en liten mängd smör i pannan och smula ner buljongtärningarna. Rör om tills det har blivit en liten smet. Ha i matlagningsgrädde och dill. Rör om. Lägg ner fisken i pannan och låt små puttra i ca 5 minuter. Servera med kokt potatis!!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    annalds 17 augusti 2011

    Jättegott, speciellt såsen var god :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben