Panko- och noripanerad skrei med sojamajonnäs och marinerade grönsaker

Serverar: 4 portioner

Den stekta torsken är panerad i panko och smulade noriblad. Noribladen ger en god havssmak och en svag sälta. Till den goda torsken serveras limemarinerade grönsaker och läcker sojamajonnäs. Den som vill kan även servera med potatisklyftor eller kokt potatis.

Ingredienser

  • 600 g torskrygg, gärna skrei
  • 1 tsk salt
  • 2 krm chiliflakes
  • 1 ägg
  • 2 dl panko, japansk ströbröd
  • 2 noriblad
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 msk smör
  • Sojamajonnäs
  • 2 äggulor
  • 2 dl rapsolja
  • 1 msk japansk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 krm chiliflakes
  • Grönsaker
  • 2 morötter
  • 1 fänkålsstånd
  • 150 g sockerärter
  • ½ dl pressad lime
  • ½ dl rapsolja
  • 1 krm salt
  • 2 krm chiliflakes
  • 1 kruka koriander
  • Instruktioner

    1. Strö salt och chiliflakes på fisken. Vispa upp ägget. Blanda panko och smulade noriblad. Vänd fisken först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i panko med noriblad.
    2. Majonnäs: Lägg äggulorna i en bunke. Tillsätt oljan i en fin stråle under vispning. Blanda ner soja, sesamolja och chiliflakes.
    3. Grönsaker: Skala morötter och hyvla dem och fänkålen tunt, gärna på mandolin (spara fänkålsdillen). Skär sockerärterna i strimlor. Blanda limesaft, olja, salt och chiliflakes. Blanda dressingen med grönsakerna.
    4. Stek fisken runt om i smör i en stekpanna tills innertemperaturen är 52 grader, ca 10 minuter.
    5. Servera fisken direkt med majonnäs och grönsaker. Garnera med fänkålsdill och koriander.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben