Pannacotta med lime och citrongräs

Serverar: 4 portioner

Pannacotta tröttnar man väl aldrig på. Här får den lena gräddpuddingen sällskap av spännande thaismak.

Ingredienser

  • 2 gelatinblad
  • 2 ½ dl mellangrädde
  • 1 ½ dl mellanmjölk
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 citrongräs, skuret i mindre bitar och bankat
  • Rivet skal av ½ lime
  • Jordgubbstopping
  • 250 g jordgubbar
  • 3 msk strösocker
  • 1 kanelstång
  • ½ msk potatismjöl
  • 3 msk hackad Thaibasilika
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i några minuter tills de mjuknar. Koka upp grädde och mjölk med socker, citrongräs och limeskal. Dra kastrullen åt sidan och sila bort citrongräs och limeskal.
    2. Ta upp de mjuknade gelatinbladen ur vattnet och tillsätt dem. Rör tills de smälter.
    3. Fördela gräddblandningen i fyra glas och kyl i ca 4 timmar eller över natten.
    4. Lägg de snoppade och delade jordgubbarna i en kastrull med socker och kanelstång. Rör ut potatismjölet med några droppar vatten och tillsätt det. Låt det få ett uppkok. Ta bort kanelstången och rör i basilikan.
    5. Fördela bären på pannacottan vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben