Pannacottarutor med hallon och apelsin

Serverar: 15-18 portioner

Dessa kalasgoda munsbitar med hallon, apelsin och choklad är lätta att göra.

Ingredienser

  • Botten
  • 200 g digestivekex
  • 2 dl cornflakes
  • 2 msk vaniljsocker
  • 125 g smör eller margarin
  • 200 g mjölkchoklad
  • Fyllning
  • 1 liter hallon
  • 1 liter vispgrädde
  • ½ dl apelsinjuicekoncentrat
  • 2½ dl gelésocker Multi
  • Garnering
  • Myntablad
  • Instruktioner

    1. Klä en form, 20x30 cm med plastfilm. Krossa kexen och blanda dem i en skål tillsammans med cornflakes och vaniljsocker. Smält smöret och häll i skålen.
    2. Blanda noga innan blandningen trycks ut i formen. Ställ i kylskåp.
    3. Smält chokladen över vattenbad eller på svag effekt i mikro. Pensla chokladen över bottnen. När chokladen stelnat strös hallon över.
    4. Koka upp grädde, apelsinjuicekoncentrat och gelésocker och låt koka i en ½ minut. Låt svalna något innan det hälls över hallonen. Ställ i kylskåp.
    5. Skär i rutor. Garnera med myntablad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben