Dessa pikanta pannkakor, fyllda med blandade grönsaker, får du inte missa.
Ingredienser
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 krm salt
4 ägg
3½ dl mineralvatten
1½ msk smör eller margarin
Fyllning
3 salladslökar
2-3 morötter
1 röd paprika
2 små zucchini
3 msk hackad persilja
2 msk hackad dill
½-1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 nypa curry
1 tsk färskpressad citronsaft
Instruktioner
- Blanda mjölsorterna och saltet i en skål. Tillsätt äggen och hälften av mineralvattnet. Vispa smeten jämn och slät. Tillsätt resten av mineralvattnet. Täck över och låt svälla 30 minuter. Konsistensen ska vara som ovispad vispgrädde. Späd ev med mineralvatten. Rör om före gräddningen. Grädda 8 pannkakor i matfettet. Håll varma.
- Ansa, skölj och tärna löken. Skär det gröna på löken i ringar. Skölj och skala morötterna och skär dem i fina stavar. Dela paprikan, kärna ur och strimla dden fint. Putsa, skölj och strimla zucchinin.
- Fräs löken glansig och mjuk i fettet som är kvar i stekpannan. Tillsätt grönsakerna, låt fräsa ca 5 minuter. Tillsätt persilja och halva mängden dill. Krydda med salt, peppar, curry och citronsaft. Fördela fyllningen på pannkakorna, vik ihop dem. Strö över resten av dillen.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Indien!
I Indien blandar man aldrig rätterna, dessutom äter man med fingrarna....