Ett matigt mellanmål som kan varieras med andra frukter eller bär.
Ingredienser
1 msk smör
2½ dl vetemjöl eller siktat dinkelmjöl
½ krm salt
½ l standardmjölk
2 ägg
1 äpple
2 tsk kanel
2 msk strösocker
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en muffinsplåt med en generös klick smör. Smörj även ovansidan av plåten.
Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken. Häll i resten av mjölken lite i taget och vispa hela tiden. Tillsätt äggen och vispa ihop till en slät smet.
Häll upp pannkakssmeten i nuffinsformarna. Fyll till ca två tredjedelar. Skär äpplet i tunna klyftor. Häll upp socker och kanel i en djup tallrik. Vänd äppelklyftorna i blandningen och lägg i muffinsformarna. Grädda mitt i ugnen i 25 minuter. Lossa muffinsen med en bordskniv.