Pannkaksmuffins med äpple och kanel

Serverar: 12 portioner

Ett matigt mellanmål som kan varieras med andra frukter eller bär.

Ingredienser

  • 1 msk smör
  • 2½ dl vetemjöl eller siktat dinkelmjöl
  • ½ krm salt
  • ½ l standardmjölk
  • 2 ägg
  • 1 äpple
  • 2 tsk kanel
  • 2 msk strösocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en muffinsplåt med en generös klick smör. Smörj även ovansidan av plåten.
    2. Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken. Häll i resten av mjölken lite i taget och vispa hela tiden. Tillsätt äggen och vispa ihop till en slät smet.
    3. Häll upp pannkakssmeten i nuffinsformarna. Fyll till ca två tredjedelar. Skär äpplet i tunna klyftor. Häll upp socker och kanel i en djup tallrik. Vänd äppelklyftorna i blandningen och lägg i muffinsformarna. Grädda mitt i ugnen i 25 minuter. Lossa muffinsen med en bordskniv.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben