Pannkakspudding från Balkan
En spännande pannkakspudding med keso, citron, russin och mandel. Pannkakor i långpanna med ovanstående fyllning. Njut puddingen med sylt till.
Ingredienser
1 sats pannkakssmet (c:a 10 st)
Fyllning
400 g keso eller kesella 10%
2 äggulor
½ dl socker
2 tsk rivet citronskal
1 ½ dl russin
Äggstanning
1 stort ägg
1 ½ dl mellangrädde
2-3 msk socker
1 tsk vaniljsocker
1 dl mandelsplitter
Instruktioner
- Stek pannkakorna.
- Sätt ugnen på 200-225°C.
Rör ihop keso eller kesella med äggula, socker, citronskal och russin.
Fördela kesoblandningen på pannkakorna och rulla ihop dem. Lägg dem i en smord långpanna, ca 30x40 cm.
- Vispa ihop ägg och grädde med socker och vaniljsocker och häll över pannkakorna.
- Strö på mandelsplitter och grädda puddingen mitt i ugnen c:a 15 minuter till äggstanningen på ytan stelnat och allt är genomvarmt.
- Servera puddingen ljummen eller rumstempererad, gärna med sylt till.
Liknande recept
Kommentarer (0)