Pannkakspudding från Balkan

Serverar: 4 portioner

En spännande pannkakspudding med keso, citron, russin och mandel. Pannkakor i långpanna med ovanstående fyllning. Njut puddingen med sylt till.

Ingredienser

  • 1 sats pannkakssmet (c:a 10 st)
  • Fyllning
  • 400 g keso eller kesella 10%
  • 2 äggulor
  • ½ dl socker
  • 2 tsk rivet citronskal
  • 1 ½ dl russin
  • Äggstanning
  • 1 stort ägg
  • 1 ½ dl mellangrädde
  • 2-3 msk socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mandelsplitter
  • Instruktioner

    1. Stek pannkakorna.
    2. Sätt ugnen på 200-225°C. Rör ihop keso eller kesella med äggula, socker, citronskal och russin. Fördela kesoblandningen på pannkakorna och rulla ihop dem. Lägg dem i en smord långpanna, ca 30x40 cm.
    3. Vispa ihop ägg och grädde med socker och vaniljsocker och häll över pannkakorna.
    4. Strö på mandelsplitter och grädda puddingen mitt i ugnen c:a 15 minuter till äggstanningen på ytan stelnat och allt är genomvarmt.
    5. Servera puddingen ljummen eller rumstempererad, gärna med sylt till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben