Serbisk anka

Serverar: 10 portioner

Zetova patka eller balkan duck.

Ingredienser

  • 1 hel anka
  • ½ äpple
  • ½ dl rostad mandel
  • ½ dl honung
  • 2 msk soya kikkoman
  • 1 msk vegeta "balkan grillkrydda"
  • ½ tsk cayenepeppar
  • 13 droppar tabasco
  • ½ dl majsolja
  • Instruktioner

    Smält honung och tillsätt kryddor, mandel, äpple och olja. Blanda och provsmaka marinaden, den ska vara sötsalt och stark. Putsa och snitta ankan på alla köttdelar. Gnid in ankan ordentligt med marinaden. Stek ankan i stekgryta i mitten av ugnen i 6 timmar på 125°C.

    Liknande recept

    5
    2 d
    3-6

    Kommentarer (1)

    bane52 1 december 2012

    gott gott, den tar lång tid att göra men det är så goooooooott

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben