Anka

Serverar: 3-6 portioner

Tid: 2 dagar

Serveras med potatis, eventuellt apelsinsås.

Ingredienser

  • 1 anka 2-3 kg
  • 1 dl olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk soya
  • ½ citron
  • Skal från ½ citron
  • Rosmarin
  • Timjan
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 140 grader.
    2. Häll 1 dl olja i en skål. Riv skalet från ½ citron. Pressa i saften från citronhalvan i skålen. Tillsätt soya. Pressa 1-2 vitlökar beroende smak. Krydda efter smak .
    3. Rekommendation är att vara generös med örterna.
    4. Gnid in ankan med örtoljan och låt stå minst ett dygn i kylen.
    5. 4 timmar innan servering ställer du in ankan i ugnen med magen uppåt. Efter 2 timmar vänder du ankan så den ligger på rygg.
    6. Med ca 30 minuters mellanrum häller du skyn som bildats i ugnsformen över ankan, upprepas ända tills att ankan är klar. När du kan dra av en klubba utan något direkt motstånd är ankan färdig att servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Bordeaux
    Bordeaux, några mil från Atlantkusten i västra Frankrike, är mest k...

    Bordeaux
    Bordeaux, några mil från Atlantkusten i västra Frankrike, är mest k...

    Matklubben Blogg 2007-09-02
    Visst är det alltid trevligt med en helg i London! Så även denna som g...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben