Serveras med potatis, eventuellt apelsinsås.
Ingredienser
1 anka 2-3 kg
1 dl olja
1 vitlöksklyfta
1 tsk soya
½ citron
Skal från ½ citron
Rosmarin
Timjan
Salt
Peppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 140 grader.
- Häll 1 dl olja i en skål. Riv skalet från ½ citron. Pressa i saften från citronhalvan i skålen. Tillsätt soya. Pressa 1-2 vitlökar beroende smak. Krydda efter smak .
- Rekommendation är att vara generös med örterna.
- Gnid in ankan med örtoljan och låt stå minst ett dygn i kylen.
- 4 timmar innan servering ställer du in ankan i ugnen med magen uppåt. Efter 2 timmar vänder du ankan så den ligger på rygg.
- Med ca 30 minuters mellanrum häller du skyn som bildats i ugnsformen över ankan, upprepas ända tills att ankan är klar. När du kan dra av en klubba utan något direkt motstånd är ankan färdig att servera.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Bordeaux
Bordeaux, några mil från Atlantkusten i västra Frankrike, är mest k...
Bordeaux
Bordeaux, några mil från Atlantkusten i västra Frankrike, är mest k...
Matklubben Blogg 2007-09-02
Visst är det alltid trevligt med en helg i London! Så även denna som g...