Ankbröstfilé i örter

Serverar: 2 portioner

Tid: 40 minuter

Den som kommer på något att göra med skyn kan säga till. :)

Ingredienser

  • ca 420 g Ankbröstfilé
  • 4 dl olja
  • ½ tsk rosmarin
  • ½ tsk dragon
  • 1 tsk salt
  • 1 krm koriander
  • ½ tsk basilika
  • 1 tsk mynta
  • ½ tsk svartpeppar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • ½ dl vitt matlagningsvin
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • ½ dl matlagningsgrädde
  • lite purjolök
  • Instruktioner

    Häll allt utom ankan i en ugnsform och rör om. Gör några snitt på fettsidan av ankbröstfilén och lägg den med fettsidan neråt i formen, ös över oljeblandningen och ställ in i ugnen på 200 grader i 20 min. Ta ur ankan och skär i lagom tjocka bitar lägg i dem i oljan igen och in i ytterligare 5 min. Ta ut och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    imminn 22 februari 2010

    Hej! Jag skulle kunna tänka mej att det går bra att göra samma sorts sås som jag brukar göra till kalkon. Jag har liknande sky, förutom att jag inte har vitlök i. Jag brukar ha halverade vindruvor som fåt koka med en stund så de mjuknar och sen reda av med grädde. Det blir jättegott att bryta av med det söta. Du kan ju testa så får du se om det faller dej i smaken. MVH//Imminn

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben