Pannkakstårta med Blåbär

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 15 minuter

Mycket god sommartårta.

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 6 dl mjölk
  • 1 msk matolja
  • 2 msk smör
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 msk blåbärssylt
  • 300 gram frysta blåbär
  • 250 gram kesella vanilj
  • Instruktioner

    1. Pannkakor: Knäck äggen i en bunke och vispa sönder dem. Vispa i mjöl, socker och salt tills det blir en klumpfri smet. Tillsätt mjölk och olja och vispa slätt. Låt dra i kylen i minst 30 min.
    2. Stekning: Värm en stekpanna på medelvärme. Lägg lite smör i pannan innan varje gräddning.
    3. Häll 3/4 dl smet i pannan och vinkla den så att smeten rinner ut i hela pannan. Vänd pannkakan när ytan stelnat och undersidan blivit gyllenbrun.
    4. Använd gärna två pannor och vänd över pannkakan i nästa stekpanna samtidigt som ny smet hälls i den första pannan. Då går gräddningen dubbelt så fort.
    5. Lägg pannkakorna på ett fat och låt svalna. Lägg eventuellt bakplåtspapper emellan så att de inte klistrar samman.
    6. Vispa grädde fast och blanda med sylt. Tina de frysta bären. Bred ett tunt lager blåbärsgrädde på varannan pannkaka och kesella på varannan. Lägg ihop dem med lite bär mellan varven.
    7. Klicka resten av grädden på översta pannkakan och garnera med vackra bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben