Papardelle eller Tagliatelle med Kött och fetaostsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Eget "meck" i köket, men testa er fram vad som passar er i mängd av basilika och fetaost. Jag föredrar parpadellen (eller den som är likadan men heter annat) för den har en kortare koktid, vilket är bra när man har bråttom.

Ingredienser

  • 1 pkt padardelle eller tagliatelle
  • 250 gr kött (fläskkottlett utan ben brukar jag ta, men de mesta fläskkött går att använda)
  • 1 gul lök
  • salt
  • Vitpeppar
  • Svartpeppar
  • 1/3 paket med fetaost ( en med mycket smak)
  • 8 körsbärstomater
  • 1/4 dl färsk hacka basilika
  • 2 ½ - 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk margarin för stekning
  • Instruktioner

    1. Sätt på vattnet för pastan.
    2. Skär köttet i tunna tunna skivor, det ska vara ca 2-3 cm långa max och ca 1 ½ - 2 cm breda. Krydda med salt och vitpeppar. Hacka löken, sedan basilikan och dela körsbärstomaterna på mitten.
    3. Häll i pastan i vattnet
    4. Stek upp löken i lite margarin, lägg i köttet och låt det få lite färg. Tillsätt matlagningsgrädden och smula ner fetaosten,låt det stå och sjuda i ca 5 minuter. Tillsätt lite mer salt och svartpeppar efter smak. Lägg i basilikan och låt den ligga i någon minut så den ger lite smak, fyll på med mer basilika om du så önskar, likaså med fetaosten.
    5. En minut innan du häller av vattnet på pastan, lägger du i de delade körsbärstomaterna, så de bli lite varma.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    JennyM 7 februari 2008

    Super!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben