Papardelle eller Tagliatelle med Kött och fetaostsås
Eget "meck" i köket, men testa er fram vad som passar er i mängd av basilika och fetaost. Jag föredrar parpadellen (eller den som är likadan men heter annat) för den har en kortare koktid, vilket är bra när man har bråttom.
Ingredienser
1 pkt padardelle eller tagliatelle
250 gr kött (fläskkottlett utan ben brukar jag ta, men de mesta fläskkött går att använda)
1 gul lök
salt
Vitpeppar
Svartpeppar
1/3 paket med fetaost ( en med mycket smak)
8 körsbärstomater
1/4 dl färsk hacka basilika
2 ½ - 3 dl matlagningsgrädde
1 tsk margarin för stekning
Instruktioner
- Sätt på vattnet för pastan.
- Skär köttet i tunna tunna skivor, det ska vara ca 2-3 cm långa max och ca 1 ½ - 2 cm breda. Krydda med salt och vitpeppar. Hacka löken, sedan basilikan och dela körsbärstomaterna på mitten.
- Häll i pastan i vattnet
- Stek upp löken i lite margarin, lägg i köttet och låt det få lite färg. Tillsätt matlagningsgrädden och smula ner fetaosten,låt det stå och sjuda i ca 5 minuter. Tillsätt lite mer salt och svartpeppar efter smak. Lägg i basilikan och låt den ligga i någon minut så den ger lite smak, fyll på med mer basilika om du så önskar, likaså med fetaosten.
- En minut innan du häller av vattnet på pastan, lägger du i de delade körsbärstomaterna, så de bli lite varma.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Super!!!