Papas arugadas med mojo rojo

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En klassisk spansk tapas. Och ja - potatisen ska kokas med så mycket salt. Såsen är gudomlig och passar till allt bl.a. patatas bravas, grillat kött och grönsaker eller som dipp.

Ingredienser

  • 500 g småpotatis
  • 5 dl vatten
  • 2 dl salt (till vattnet)
  • Mojo rojo
  • 1 äggula
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • ½ vitlöksklyfta, skalad
  • 2 msk grillad finhackad paprika
  • ½ msk svensk senap
  • ½ krm cayennepeppar
  • 1 ½ dl olja, raps-, mat- eller olivolja efter smak
  • 2 krm salt
  • Instruktioner

    1. Ta fram ingredienserna ca 30 min innan så att de har rumstemperatur när de ska blandas.
    2. Koka potatisen i vatten och saltet.
    3. Mixa äggula, vinäger, vitlök, paprika och cayennepeppar i en blender eller matberedare.
    4. Fortsätt att mixa och häll försiktigt ned oljan i en tunn stråle. Mixa till en tjock majonnäs. Salta.
    5. Servera potatisen med dippen.
    6. TIPS! Blir inte bra att göra en enkel sats av såsen i en normalstor blender eller matbreddare eftersom det blir för lite vätska. Gör dubbla eller tre gånger så mycket alternativt mixa vitlöken och paprikan i en stavmixer (eller tillbehör till stavmixer) tills det är mycket finfördelat och mixa/vispa sedan ihop såsen enligt recept. Jag gör alltid 2-3 gånger receptet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben