Mojo Rojo

Serverar: 6 portioner

Tid: 50 minuter

Passar till det mesta, pröva till helstekt ryggbiff och potatissufflé.

Ingredienser

  • 2 röda paprikor
  • 1 röd chili
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 4 tomater, grova bitar
  • 2 msk Merlotvinäger
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Grilla paprikorna på högsta värme i ugnen högt upp under grillelementet. De ska bli svarta och bubbliga i skalet. Lägg dom sedan i en fryspåse och slut till. Efter 15 min kan man sedan enkelt dra av skalet.
    2. Rensa bort fröhuset från chilin. Fräs chili, lök och vitlök lätt i olivolja och tillsätt tomater och vinäger. Låt småputtra sju till åtta minuter. Lägg i de skalade paprikorna när de är klara. Koka ihop allt i ett par minuter. Mixa med mixerstav till slät konsistens. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben