Fläskkarré serverad med grillad sallad och Mojo rojo

Serverar: 4 portioner

Grillad sallad? Jajemen, supergott! Mojo rojo ger det grillade en riktig kick!

Ingredienser

  • 600 g fläskkarré utan ben
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 1 isbergssallad
  • Mojo rojo
  • 2 schalottenlökar, delade
  • 2 vitlöksklyftor, hela
  • ½ röd chili
  • 1 lagerblad
  • 2 dl olivolja
  • 2 grillade röda paprikor (finns att köpa på burk alternativ grilla själv)
  • 1 dl skalad mandel
  • 3 msk ströbröd
  • 2 msk sherryvinäger eller rödvinsvinäger
  • Fänkålssallad
  • 1 fänkål
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula) och saft
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk grovt hackad mandel (skalad)
  • 1 msk finhackad persilja
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Skär fläskkarrén i ca 3 cm tjocka skivor. Låt stå i rumstemperatur ca 30 minuter före grillning.
    2. Mojo rojo: Lägg lök, vitlök, chili och lagerblad i en kastrull med olja. Koka upp och låt sjuda tills löken är mjuk, ca 10 minuter. Ta bort lagerbladet. Lyft upp lök, vitlök och chili med en hålslev och lägg i en mixer. Tillsätt paprika, mandel, ströbröd och vinäger. Mixa slätt och tillsätt oljan från kastrullen i jämn stråle under tiden mixern är igång. Smaka av med salt.
    3. Fänkålssallad: Skär fänkålen supertunt, gärna med mandolin. Blanda citronskal och citronsaft med olja, mandel och persilja. Vänd runt fänkålen med citronetten och smaka av med salt.
    4. Torka av köttet med hushållspapper. Salta och peppra. Grilla över direkt glöd ca 4-5 minuter per sida. Skär salladen i fyra klyftor och grilla på den enda snittytan tills den fått fin färg. Den andra sidan får behålla sin krispighet.
    5. Skiva köttet och servera med grillad isbergssallad, fänkålssallad och Mojo rojo.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben