Chorzo med lök- och kålragu samt mojo rojo

Serverar: 4 portioner

Mojo rojo är en klassisk spansk sås som passar till det mesta. Det är det rökta paprikapulvret som ger karaktären.

Ingredienser

  • Lök- och kålragu
  • 2 rödlökar
  • 500 g vitkål
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk honung
  • 1 dl vitt matlagningsvin eller vitt vin
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • ½ kruka timjan
  • ½ dl hackad persilja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Mojo rojo
  • 1 skiva vitt bröd
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk rökt paprikapulver eller vanligt
  • 1 grillad paprika
  • 1 dl olivolja
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • Servering
  • Minichorizo
  • Instruktioner

    1. Skala och klyfta rödlöken, skär vitkålen i mindre bitar. Fräs lök och kål gyllenbrunt i en gryta med oljan. Pressa i vitlök, lägg i honung och fräs ytterligare någon minut.
    2. Tillsätt vin, vinäger och timjan. Låt puttra tills vinet koka in. Plocka bort timjankvistarna, lägg i persiljan och smaka av med salt och peppar.
    3. Skär bort kanterna på brödet. Skala och mixa vitlök med bröd, salt, paprikapulver och paprika. Mixa försiktigt i olivoljan och smaka av med vinäger, salt och peppar.
    4. Grilla eller stek chorizon och servera med ragu och mojo rojo.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben