Pappardelle med grillade pilgrimsmusslor

Serverar: 4-6 portioner

Lyxigt gott.

Ingredienser

  • 12 små träspett
  • Ca 12 skivor parmaskinka
  • Ca 750 g pilgrimsmusslor
  • 1 kruka basilika
  • 1/2 + 1 tsk salt
  • 1 + 1 krm nymald vitpeppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 400 g cocktailtomater
  • Tillbehör
  • Bred bandpasta typ pappardelle
  • Instruktioner

    1. Halvera skinkskivorna på mitten. Finhacka basilikan (ca 1 dl). Salta 1/2 tsk och peppra 1 krm på pilgrimsmusslorna. Linda parmaskinkskivor runt om pilgrimsmusslorna. Trä upp pilgrimsmusslorna på spett.
    2. Skala och finhacka vitlöken. Fräs den mjuk i olivoljan. Tillsätt balsamvinäger. Halvera tomaterna.
    3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
    4. Lägg ner tomater och den hackade basilikan i olivoljan. Smaka av med salt och peppar. Låt det bli varmt.
    5. Grilla spetten i het grillpanna 1/2–1 min på var sida. Häll tomatoljan över den nykokta pastan. Lägg upp pasta, spett och rucola på varma tallrikar.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben