Paprika med svamp och sås

Serverar: 4 portioner

Gott som lunch eller kvällsmat

Ingredienser

  • 4 jämnstora paprikor
  • 1 stor gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk tomatpuré
  • ½ dl kaffegrädde
  • ½ dl vatten
  • Salt
  • Peppar
  • Fyllning
  • 200 g färska champinjoner
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 vitlöksklyfta
  • 300 g rökt skinka
  • Salt
  • Peppar
  • Paprikasås
  • 1 paprika
  • 1 msk tomatpuré eller chilisås
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • Paprikapulver
  • Instruktioner

    1. Ta bort stjälken, skölj och skär av ett lock på paprikorna. Ta bort kärnor och vita hinnor.
    2. Hacka löken fint, fräs den i oljan, tillsätt tomatpuré och grädde samt vatten. Salta och peppra.
    3. Häll upp lökblandningen i ugnssäker form eller låg, vid gryta. Ställ paprikorna ovanpå.
    4. Ansa och hyvla champinjonerna. Fräs dem i matfett tills de börjar ta färg. Pressa vitlöksklyftan över. Klipp ner skinkan i smala strimlor. Låt fräsa ytterligare några minuter, krydda. Fördela fyllningen i paprikorna, lägg på locken.
    5. Sätt in i ugnen med folie över, 225 grader ca 45 minuter.
    6. Kärna ur och hacka paprikan till såsen. Blanda tomatpuré eller chilisås, majonnäs och gräddfil. Avsmaka med paprikapulver. Vänd ner nästan all den hackade paprikan, garnera såsen med resten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Kinesisk matlagning!
    De fyra viktigaste inslagen i det kinesiska köket är färg, arom, ämnen...

    Tänk snålt - kalorisnålt!
    En vuxen kvinna med stillasittande arbete bör göra av med 1800 kcal/dy...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben