Paprikasoppa med chorizo

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Både sött och lite hett, och lättlagat. 530 kcal/portion

Ingredienser

  • 6 röda paprikor
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olja
  • 8 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3 chorizokorvar
  • ½ dl crème fraiche
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • ½ kruka timjan
  • Instruktioner

    1. Skölj, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar.
    2. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök, vitlök och paprika i olja i en stor kastrull.
    3. Tillsätt vattnet och smula i buljongtärningen. Låt koka 5 minuter.
    4. Skiva och stek korven 2--3 minuter.
    5. Mixa soppan slät med en stavmixer eller i en matberedare. Smaka av med vinäger, salt och peppar. Toppa med korv och timjan.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    verfor 23 maj 2010

    Tyckte mycket om den här soppan

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben