Parisersallad med kokt skinka

Serverar: 4 portioner

Fransmännen använder senap inte bara till korv och kött utan också som smaksättare i sallad. Här gör du en lätt och knaprig sallad med klassisk dressing och med en fläkt av Paris.

Ingredienser

  • 200 g färska champinjoner
  • 200 g kokt skinka i bit
  • 100 g ost, t.ex. grevé eller svecia
  • 1 isbergssalladshuvud
  • 1 vitlöksklyfta
  • Skivade tomater
  • Strimlade färska, kokta eller inlagda rödbetor
  • 1 dl gröna ärtor
  • Dressing
  • 2 tsk ljus, fransk senap
  • 2 tsk vinäger
  • 1 msk vatten
  • 1-2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • Instruktioner

    1. Skölj champinjonerna hastigt eller gnid dem rena och skär dem i skivor eller kvartar. Skär skinka och ost i fina stavar och isbergssalladen i grova strimlor.
    2. Rör samman senap, vinäger, vatten, olivolja och salt till dressingen.
    3. Halvera vitlöksklyftan och gnid in en skål med vitlök. Lägg i alla skurna ingredienser och slå på dressingen. Rör om med rejäla tag.
    4. Garnera med tomater och rödbetor och strö till sist ärter över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben