Parmalindad chèvre

Serverar: 6 portioner

Tid: 20 minuter

Små paket som serveras på en sallad med dadlar och pinjenötter. Låter väl smaskigt!

Ingredienser

  • 300 g chèvre, gärna på rulle
  • 9 skivor parmaskinka, långa
  • 9 dadlar
  • 1 påse pinjenötter
  • 1 ask salladsskott (100 g)
  • balsamvinäger
  • valnötsolja
  • Instruktioner

    1. Dela osten i 18 st små bitar (3 bitar/person). Halvera varje skinkbit och dela skivorna på längden. Lägg skivorna i kors, placera en ostbit i mitten och vik ihop till ett tätt paket.
    2. Dela och kärna ur dadlarna, hacka i mindre bitar. Rosta pinjenötterna i en torr, inte alltför het panna.
    3. Grilla ostpaketen i några minuter/sida. Lägg upp salladen, arrangera ostpaket, dadlar och pinjenötter. Droppa balsamvinäger och valnötsolja över salladen. Salta och peppra.
    4. Servera med ett gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben