Beroendeframkallande och goda kex med sprödhet och sälta.
Ingredienser
100 g parmesanost
Ca 4 dl vetemjöl eller dinkelmjöl
150 g smör
1 tsk salt
½ dl mjölk, 3%
1 tsk bakpulver
1 krm bikarbonat
Garnering
Svarta och vita sesamfrön
Instruktioner
Riv parmesanosten fint. Blanda alla ingredienser i en bunke. Knåda degen för hand eller kör den i en köksmaskin.
Dela degen i två bitar och forma dem till rullar.
Rulla en längd i vita och en i svarta sesamfrön. Klä rullarna i plastfolie och lägg dem i frysen en kort stund för att lättare kunna skära fina kex.
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär kexen i ca 4 mm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kexen mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt dem svalna på galler.