Parmesankex

Serverar: 35 portioner

Beroendeframkallande och goda kex med sprödhet och sälta.

Ingredienser

  • 100 g parmesanost
  • Ca 4 dl vetemjöl eller dinkelmjöl
  • 150 g smör
  • 1 tsk salt
  • ½ dl mjölk, 3%
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm bikarbonat
  • Garnering
  • Svarta och vita sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Riv parmesanosten fint. Blanda alla ingredienser i en bunke. Knåda degen för hand eller kör den i en köksmaskin.
    2. Dela degen i två bitar och forma dem till rullar. Rulla en längd i vita och en i svarta sesamfrön. Klä rullarna i plastfolie och lägg dem i frysen en kort stund för att lättare kunna skära fina kex.
    3. Sätt ugnen på 200 grader.
    4. Skär kexen i ca 4 mm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kexen mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt dem svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben