Apelsindoftande parmesankex

Serverar: 60 portioner

Servera goda kex som snacks före huvudrätten.

Ingredienser

  • 200 g parmesanost
  • 2 tsk finrivet apelsinskal
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 3 msk torkad timjan
  • Instruktioner

    1. Riv osten. Blanda den med apelsinskal, smör i bitar, vetemjöl och salt. Arbeta ihop degen för hand eller i en matberedare tills den blir fast. Forma degen till en rulle, ca 60 cm lång, och rulla den i timjan. Lägg rullen i kylen i ca 1 timme.
    2. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Skiva rullen i ca 1 cm tjocka bitar. Lägg kexen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda dem mitt i ugnen i 7-10 minuter. Kexen ska bli mycket lätt ljusbruna. Låt dem svalna på en plåt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben